Op zondag 2 november verzamelen zich maar liefst 25 sterrenchefs onder één dak voor de grootste sterrenproeverij ooit georganiseerd in Nederland. Deze eenmalige gebeurtenis vindt plaats in de Grote Kerk in Den Haag.
Nog nooit eerder stonden zoveel bekroonde Michelin Chefs samen op een locatie om hun signatuur te laten proeven aan een breed publiek. Elke chef serveert een eigen creatie: een gerecht groter dan een amuse, maar kleiner dan een voorgerecht, zodat bezoekers meerdere smaken op één dag kunnen beleven.
"Deze 25 chefs vertegenwoordigen het beste wat de Nederlandse gastronomie te bieden heeft", zegt Lisette Ernens namens de organisatie van het SterrenPreuvenement. "Van gevestigde grootheden tot jonge sterren uit het hele land." Tickets kosten 369 euro, all-in. Het aantal kaarten is beperkt, wat deze proeverij tot een exclusieve ervaring maakt voor fijnproevers en liefhebbers van gastronomie.
Deelnemende Sterren Chefs:
Egon van Hoof (MOS, Amsterdam), Eric van Bochove (‘t Vlasbloemeken, Koewacht), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam), Hans Derks (Versaen, Ravenstein), Hans Kinkartz (Atelier, Gulpen), Jan Smink (Smink, Wolvega), Joey van Heesbeen (1857, Roosendaal), Jozua Jaring (Ratatouile, Haarlem), Lars Aukema (Affect, Zwolle), Lars van Galen (‘t Lansink, Hengelo), Michael Corpel (De Moerbei, Warmond), Paul Kappé (Monarh, Tilburg), Ron Lemmens (Flavours, Weert), Ronald van Roon (Calla’s, Den Haag), Sander Spruijt (De Burgemeester, Linschoten), Steven Klein Nijenhuis (Onder de Linden, Aduard), Thomas Deli (Kaatje bij de Sluis, Blokzijl), Thomas van Santvoort (Flicka, Kerkdriel), Tom Vinke (De Kromme Watergang, Hoofdplaat), Tommy Janssen (Maeve, Utrecht), Tonny Berentsen (De Kromme Dissel, Heelsum), Tristan de Boer (The White Room, Amsterdam), Wilco Berends (De Nederlanden, Vreeland), Wouter Kik (Codium, Goes) en Yornie van Dijk (Basiliek, Harderwijk).